TTLV: Định hướng giá trị đạo đức cách mạng cho học viên đào tạo cán bộ hậu cần cấp phân đội, trình độ đại học ở Học viện Hậu cần hiện nay

Thứ sáu - 24/11/2017 16:03

THÔNG TIN VỀ LUẬN VĂN THẠC SĨ

1. Họ và tên học viên: Nguyễn Thị Hương

2. Giới tính: Nữ

3. Ngày sinh: 19/04/1980

4. Nơi sinh: Nghệ An

5. Quyết định công nhận học viên số: 3683/2015/QĐ-XHNV-SĐH;ngày: 31/12/2015  của Hiệu trưởng Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội.

6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Không

7. Tên đề tài luận văn: “Định hướng giá trị đạo đức cách mạng cho học viên đào tạo cán bộ hậu cần cấp phân đội, trình độ đại học ở Học viện Hậu cần hiện nay”

8. Chuyên ngành: Xã hội học              Mã số: 60.31.03.01

9. Cán bộ hướng dẫn khoa học: PGS.TS Vũ Hào Quang

- Làm rõ một số vấn đề lý luận về định hướng giá trị đạo đức cách mạng cho học viên cấp phân đội ở Học viện Hậu cần.

- Phân tích thực trạng định hướng giá trị đạo đức cách mạng cho học viên cấp phân đội ở Học viện Hậu cần hiện nay.

- Đề xuất những giải pháp cơ bản định hướng giá trị đạo đức cách mạng cho học viên cấp phân đội ở Học viện Hậu cần hiện nay.

- Đề tài có thể làm tài liệu nghiên cứu tham khảo trong giảng dạy và quản lý học viên ở Học viện Hậu cần nói riêng và  ở các Học viện nhà trường quân đội nói chung.

Tiếp tục nghiên cứu những vấn đề liên quan đến định hướng giá trị đạo đức cách mạng.

13. Các công trình đã công bố có liên quan đến luận văn:  Không

INFORMATION OF MASTER’S THESIS

1. Full name: Nguyen Thi Huong                 2. Sex: Female

3. Date of birth: 19/04/1980                        4. Place of birth: Nghe An province

5. Decision of student recognition No.: 3683/2015/QĐ-XHNV-SĐH, date: 31/12/2015 of the University of Social Sciences and Humanities - Vietnam National University, Hanoi

6. Changes in training course: None

7. Official thesis title: “Orienting and the revolutionary moral values for the division level students who are trained to be the logistic officers with the bachelor degree at the Military Academy of Logistics nowadays”.

8. Major: Sociology                                      Code: 60.31.03.01

9. Supervisors:  Associate Professor. Vu Hao Quang

10. Summary the results of the Thesis:

Clarifying the concepts such as: Value, value orientation, morality, revolutionary morality, revolutionary moral value orientation, the qualities of the revolutionary morality for the logistic officers.

Analysing the advantages and disadvantages of orienting the revolutionary moral values for the division level students who are trained to be the logistic officers with the bachelor degree at the Military Academy of Logistics nowadays.

Giving the good methods for orienting the revolutionary moral values for the division level students who are trained to be the logistic officers with the bachelor degree at the Military Academy of Logistics nowadays.

11. Practical applicability:

The thesis is used as a referential material for the teachers and managers at the Military Academy of Logistics as well as other universities in army in Viet Nam.

12. Further research directions, if any:

Continue to study the issues are related to the revolutionary moral value orientation.

13. Thesis-related publications: No.